Hvem er vi?

Thomas Schrøder og Dianna lotus ozol

Thomas Schrøder

Thomas Schrøder, dansk tegneserieforfatter, redaktør, forlægger og oversætter. Havde oprindelig efternavnet Andersen, men tog sin tidligere kones efternavn Schrøder. Sammen med Mikael Tjellesen var han redaktør for den danske udgave af Carl Barks' Samlede Værker og Walt Disney's Hall of Fame. Ophavsmand til bogen 1001 spørgsmål og svar om Andeby i 2009. Medstifter og medejer af Forlaget Afart i 2010. Blev eneejer af Forlaget Afart i 2013. I redaktionsrådet for det nordeuropæiske projekt Don Rosas Samlede Værker og redaktør for den danske udgave. 2016 startede Thomas Schrøder Forlaget High Heels Society sammen med Karsten Bøttcher fra Fyns Antikvariat. Desuden medstifter og medejer af Forlaget Comic Factory med Karsten Bøttcher og Frans Boch Waldorff. Thomas er uddannet tekstforfatter fra Den Danske Reklameskole. Han laver en del projekter for Egmont på Anders And samt oversættelser og redigeringer for forlagene Afart, Comic Factory og High Heels Society (som han selv ejer/er medejer af) samt for TegneserieKompagniet. Derudover har han været medlem af Danske Tegneserieskabere i omtrent 20 år. I 2018 blev Thomas suppleant og året efter bestyrelsesmedlem. Forfatter af flere letlæsningsbøger, myldrebogsserien Umulliusserne, Fætter Klams (u)lækre monsterkogebog,

Dianna Lotus Ozol

Dianna Lotus Ozol er ansat i forlaget i 2020, hun står for alt marketing, deriblandt hjemmesiden og webshop. Derudover er hun redaktør og er også med til oversættelser og korrekturlæsning. Mange års erfaring i butiksverdenen, har stået for webshops, oversættelser af webshops, arbejdet på messer og har en lidenskab for bøger og tegneserier. Samlevende med Thomas, hvilket gør at vi både arbejder og lever sammen. Helt klart en fordel, når begge nyder at nørde i bøgernes verden.

Forlaget Afart og vissioner

Forlaget Afart er i stor vækst. Det startede i sin tid med børnebøger og tegneserier, men som det ses, så er vores varekategorier blevet udvidet. Afart er en familievirksomhed, ikke bare at det er Thomas og Dianna, og som det ses at Diannas datter er udgivet hos os, men det spreder sig ud til vores forfattere, tegnere, grafikere og samarbejdspartnere. Det er ikke bare bøger vi sælger, det er historier, kunstværker, personligheder. Det er vigtigt for os at vi har det godt med skaberne af de bøger vi repræsenterer, da vi bruger lang tid på at få bøgerne klar, på at redigere, komme med input og gøre det bedste vi kan, for at vores tegnere og forfattere er stolte af deres værk. Da vi er meget ude på messer og altid har en del af vores forfattere og tegnere med, er det også vigtigt, at vi alle har en god oplevelse. En bog er ikke bare en bog, om det er fantasi, selvbiografier, romance, krimi, tegneserier eller børnebøger, ja alle kategorier, der er det skabernes tanker, følelser, fantasier, oplevelser og måder at formidle på der skinner igennem. Det elsker vi! Vi prøver nye ting, nye messer og vi elsker at skabe en god oplevelse. Til de der møder os på messer, så har vi valgt orange i vores brand, om man kan lide farven eller ej, så er man ikke i tvivl om at Afart er tilstede.

Fætter Klams (U)lækre monsterkogebog

Thomas Schrøder valgte at lave den skønne monsterkogebog gluten og laktosefri. Den første der købte den første udgave, var mig, Dianna Lotus Ozol, allerede den gang, tilbage i 2017, bad jeg Thomas om at lave den gluten og laktosefri, 4 år efter lykkedes det - Og der havde vi så også fundet sammen. Man kan sige, kærlighed igennem en kogebog!

Afart –  it´s not a fart

Vi har mødt mange sjove kommentarer om vores navn, specielt de engelsktalende har haft en fest over Afart, så den tog vi til os og med hjælp fra Magnus Boel, Gustav Boel og Viktor Boel samt Elias Ozol, kom der en lille film ud af det.

Vi har udgivet en del tegnevægge indtil videre. Vi startede i 2021 med tegnevæggen Løøøøøb! på Bogforum – Den førte os til at spørge Jussi Adler-Olsen om den tegnevæg han havde lavet historie til i 2019,  Sprækken, om vi ikke kunne udgive den. Den udkom i 2022 og med et fantastisk arrangement på Bogforum, med bobler og mange af tegnerene samt Jussi Adler-Olsen selv. Zelina Ozol interviewede Jussi Adler-Olsen og Viktor Boel og Gustav Boel filmede og redigerede.